Extra aandacht voor de gevel

We komen voor de spouw, maar hebben uiteraard ook aandacht voor de gevel.

Op het moment dan we uw woning onderwerpen aan een bouwtechnische inspectie, kijken we natuurlijk verder dan alleen de spouw. De gevel – het buitenblad van uw woning – heeft onze bijzondere aandacht. Wat je met het blote oog niet altijd ziet, wordt met onze optische scan apparatuur wel zichtbaar. Eventuele zwakke plekken in de gevel markeren wij en herstellen we als we de spouw komen isoleren.

Bij woningen met een gemetselde gevel, maar ook gebouwen die uit 4 of meer woonlagen bestaan en die in de periode van 1950 tot 1980 zijn gebouwd, is het herstellen en renoveren van de gevel vaak een must. Scheuren – hoe klein ook – verzwakken een gevel al snel. Spouwankers zouden een een perfecte oplossing kunnen zijn die de gevel ook nog eens mooier maken. Uiteraard hebben wij meerdere oplossingen voorhanden, die wij – als het nodig is – graag nader aan u toelichten.

Als de gevel van uw woning zwaar vervuilt is, dan is het uiteraard een optie om deze grondig te laten reinigen en vervolgens te laten impregneren. Wat betekent dat vocht geen kans meer heeft en eventuele verdere bouwtechnische schade kan voorkomen. Omdat elke gevel anders is, hebben wij een scala aan oplossingen voor handen die iedere gevel als vanouds laten stralen. Een effectieve bescherming tegen slagregens die op termijn ook het vochtgehalte in de gevel laat dalen.

Een niet geïmpregneerde gevel geeft vocht de kans om in de muur te trekken. Wat tot vochtproblemen kan leiden, maar bij vriestemperaturen ook tot barsten en scheuren in de gevel kan leiden. Door een gevel te impregneren krijgt deze een waterafstotende werking die beschermt tegen vocht en daarmee (vorst)schade.

koelen.png

Verkoelende temperaturen

We verbeteren de isolatiewaardes van je woning en maken het tegelijkertijd zomers een stuk koeler in huis. Met zomers die steeds warmer worden, is dat een aangename bijkomstigheid.

ventileren.png

Verfrissende binnenruimtes

Het isoleren van een woning kan ook nadelige effecten hebben. Als je niet weet wat je doet, kan een woning 'stikken'. Wij zorgen ervoor dat een woning blijft ventileren en ademen. Wel zo fris.

verwarmen.png

Comfortabelerewoningen

Isoleren is één. Comfort is twee. Of toch niet? Los van duurzame overwegingen, staat wooncomfort voorop. Daar ligt dan ook onze focus. Een aangenaam binnenklimaat woont net even lekkerder.